Episod 9 – Hur kan vi utveckla våra talanger, förmågor och intressen?

Dela Grannskapspodden

George Graham Foundation, ideell kulturförening i Sigtuna och Sollentuna utgår från Förenta Nationernas grunddokument om mänskliga rättigheter (från 1948). Vi utgår ifrån att människor är födda med förmågor och talanger som kan utvecklas för individens fördel – men även till att förbättra samhället.

Genom att utgå från det – hur kan vi ta fram individens talanger och förmågor i våra grannskap? Hur kan det medverka till att skapa en bättre värld? Vi utvecklar dela-med-dig-workshops inom en mängd spännande områden, allt från familjeliv, internationell matlagning, musiker, ledarskap, konst, kultur där deltagarna berikar varandras liv och respekterar varandras talanger och förmågor. 

Etablering av grannskapsprojekt

Dessa förutsättningar gör det möjligt för oss att etablera grannskapsprojekt som bidrar till samhället. Det finns till exempel så många konstnärer, musiker, författare, artister i våra grannskap, som inte är kända. 

När vi upptäcker allas förmågor och intressen och ser att vi kan berika varandras liv och befolkningens liv. 

Det är många som är ”osynliga” i våra grannskap. Hur kan vi bemyndiga stora befolkningsgrupper och hitta sätt så att många får självförtroende, och känner att de kan bli sedda i grannskapet? 

Civilsamhällets viktiga roll

Många föreningar, organisationer, klubbar, trossamfund, studieförbund är väldig tävlingsinriktade och man har en tendens till att kritisera varandra. Man blir även väldig specialiserade. Man bygger upp en verksamhet som gör att det blir svårt att samarbeta med varandra.

Den samma utmaningen gäller skolsektorn, kommuner och myndigheter.

Vi behöver emellertid utgå från en helt förutsättningslös insats – vi behöver utgå från vad vill du, vad kan du, och vad kan vi göra tillsammans. Vi behöver se individen i centrum – som rådgör med varandra och som skapar spännande projekt.

Hur kan lokala myndigheterna vara med att förstärka dessa processer?

George Graham Foundation finns för att utforska detta området. 

Lyssna på Grannskapspodden – Episod 9 för att få reda på dessa frågor, och hur du kan hjälpa till. 

Bonus: här får du reda på varför vår förening heter George Graham Foundation. 

Grannskapspodden med Harald Karlsen
Modersmålsfestival
Grannskapspodden sponsras av Lions Club Distrikt 101
Grannskapspodden använder bilder från pixabay.com
Ring oss