Episod 16 – Modersmålsfestival 2022

Dela Grannskapspodden
Logo Modersmålsfestival
Harald Karlsen dirigerar grannskapssatsningar för trivsel i mångfald.

Lyssna på vår podcast som tar upp intressanta betraktelser om grannskap och hur

Grannskapspodden har som syfte att bemyndiga barn, ungdomar och vuxna i våra grannskap, att skapa bra program för dig – lyssnare – som ser sig som en grannskapsmedarbetare, eldsjäl, entreprenör eller enbart är intresserad i att lära sig mer om grannskapssatsningar för trivsel i mångfald.

Sedan George Graham Foundation bildades 2017 har vi engagerad över 3 000 barn, ungdomar och vuxna med våra trivselskapande program inom bland annat musik, konst och kultur.

Det här podcastprogrammet handlar om Modersmålsfestival, och om fem viktiga aktörer.

De aktörer eller målgrupper jag beskriver är elever, föräldrar, lärare, konstnärer och civilsamhället, som ingår i ett partnerskap. 

När det gäller Modersmålsfestival så har det sin bakgrund i att UNESCO – eller Förenta Nationernas organisation för utbildning, vetenskap och kultur år 1999 instiftade 21 februari som den internationella modersmålsdagen. Det ska vara en dag för glädje, språkkultur, språklig mångfald , kulturliv kopplad till tolerans, inkludering och respekt – som ingår i George Graham Foundations arbete med grannskapssatsningar och Agenda 2030.

Lyssna på programmet och besök även modersmalsfestival.se för idéer och tips till vad du kan göra!

Grannskapspodden med Harald Karlsen

Modersmålsfestival
Grannskapspodden sponsras av Lions Club Distrikt 101
Grannskapspodden använder bilder från pixabay.com
Ring oss