Episod 13 – Intervju med Bahman Tofighian – grannskapssatsningar

Dela Grannskapspodden

I den här episoden intervjuer jag Bahman Tofighian, som sedan 2011 bor i Akalla. Utgångspunkten är vem ar jag som individ i grannskapet. Vi får höra hans spännande historia och varför Bahman brinner för sitt grannskap. Bahman berättar om mångkulturella grannskap och den historiska bakgrunden till miljonprogrammen. Han uppfattade som ung man att de motsättningar och utmaningar som finns i grannskapen egentligen har upphov från en och samma källa. Han ser jorden som ett land och mänskligheten som dess medborgare. De (politiska, etniska, kulturella och religiösa) gränser som vi sätter är människogjorda.

På början av 1970-talet märkte han att han ville bidra till samhällets förbättring och han ville fotvandra till Norrland på vintertid. Han åkte till Norrland, där han besökte tidningar och skolor och berättade om människans möjligheter och potential, långt innan vi hade ordet ”grannskap” i den mening och betydelse vi pratar om i dag. När vi förstår grunden till de fiktiva gränser som vi ser, kan lösa de historiska, nuvarande och framtida problem i våra grannskap. Han har besökt många skolor runt om i Sverige, men tror att det viktigaste är att göra något i grannskapet där man bort, tillsammans.

Hör hans berättelse och ta del introduktionen till ett större tema som gäller grannskapssatsningar för trivsel i mångfald. 

Lyssna på vår podcast för att höra mer! 

Grannskapspodden med Harald Karlsen

Modersmålsfestival
Grannskapspodden sponsras av Lions Club Distrikt 101
Grannskapspodden använder bilder från pixabay.com
Ring oss