Episod 22 – Musik i grannskapet

Dela Grannskapspodden

Grannskapspodden finns för att vi tillsammans ska kunna lära oss mer om grannskapsprocesser för trivsel i mångfald. Vi vill upptäcka mångfalden och fira mångfalden. I programserien får du värdefull kunskap på hur vi kan mobilisera ungdomar och hur vi bemyndigar lokalbefolkningen. 

Föreställ dig en tom scen i ditt grannskap. Ingen musik och inget som händer … Eller att scenen sjuder av liv, enbart för att användas på en festivaldag per år. 

För det är alla fina engagemang under året som är det viktigaste – och när man ser nya sammanhang och skapar samband som saker börjar hända. 

I den här podcastepisoden från augusti 2022 tar programledaren Harald Karlsen och gäst Måns Rybäck i Sollentuna med publiken på en praktisk resa in i grannskapet med musiken som huvudtema. Episoden handlar om hur vi kan berika grannskapet, närområdet där man bor med musik och identifierar musiker, har trivselsaktiviteter och engagerar befolkningen genom musiken. Vi ser även på hinder som gör det svårt att få till musiksatsningar, och möjliga lösningar. Du som lyssnar får en överblick över utmaningarna och praktiska lösningar. 

Hör gärna av dig till harald.karlsen@ggfsweden.org om du har synpunkter eller vill dela med dig av av din erfarenhet och vad ni gör på musikens område i ditt grannskap. Hvilka hinder ser du, och vilka möjligheter ser du? 

Modersmålsfestival
Grannskapspodden sponsras av Lions Club Distrikt 101
Grannskapspodden använder bilder från pixabay.com
Ring oss