Episod 10 – ta pulsen på ditt grannskap

Dela Grannskapspodden

I mitt tidigare program, episod 8 beskrev jag lite ingående hur man gör en loggbok för grannskapet. Den här episoden spinner lite på det: för om grannskapet har en loggbok där man beskriver vad man ska göra, hur man gör det, med vem man jobbar med för att undersöka grannskapsprocesser så blir det mycket enklare.  

Att mäta pulsen på grannskapet kan ju göras helt själv – bara genom att ta en joggingrunda eller promenad genom grannskapet, och notera dina känslor och vad du fysiskt ser och hör, och uppfattar med dina sinnen. Det ger en ögonblicksbild. Du kan även göra några frågor och tillsammans med dina elever, klasskompisar, föreningsaktiva ställa frågor om grannskapet ni verkar i. Det finns många möjligheter. Men att bara göra det till en enstaka aktivitet och inte dela med sig, blir ju ingen framgång.  

Därför ska du dela med dig av vad du upplever. Helst göra en enkät eller presentera dina upptäckter eller vad ni tillsammans kommer fram till med era grannar – annars är det ju inte någon mening med att ta pulsen på grannskapet.  

Modersmålsfestival
Grannskapspodden sponsras av Lions Club Distrikt 101
Grannskapspodden använder bilder från pixabay.com
Ring oss